Turvallisuus

Tältä sivulta löydät tietoa ja linkkejä turvallisuuteen liittyvistä asioista. Huijauksilla ja petoksilla on monet kasvot, siksi myös turvallisuuden tietämykseen ja osaamiseen on tärkeää panostaa. Alla olevista kuvakkeista pääset tutustumaan erilaisiin oppaisiin ja löydät tärkeää tietoa.

Tablettien ja älypuhelinten tietoturva

Tästä osiosta löydät tietoa, miten pidät huolta tietoturvasta mobiililaitta käyttäessäsi. Mobiililaitteet ovat tietoturvallisempia kuin perinteiset tietokoneet. Linkkitiimi ei näe tietoturvasovelluksia tarpeellisiksi mobiililaitteisiin. Jos tietoturvasovelluksen haluaa asentaa, niitä saa myös maksutta, eli rahaa niihin ei kannata investoida. Yksi hyvä vaihtoehto on Avast-niminen maksuton sovellus.

Turvaohjeita seniorille – yleisopas ikääntyneisiin kohdistuvien rikosten torjuntaan

Tästä linkistä pääset lataamaan Rikoksentorjuntaneuvoston luoman oppaan, jossa käsitellään laajasti ikääntyneisiin kohdistuvia rikoksia ja niihin varautumista.

Lataa opas

Ohjeita digitaaliseen arkeen – “Kodin kyberopas”

Tästä linkistä voit ladata Turvallisuuskomitean erittäin kattavan oppaan, jossa käsitellään digitaalisen arjen ja asioinnin tuvallisuutta. Opas on yli 60 sivuinen ja sisältää haastavaa sanastoa, joten se ei ehkä sovi digialoittelijoille.

Lataa opas

Suvanto ry – ikääntyneiden kaltoinkohtelun asiantuntemusta ja tukea

Suvanto ry on valtakunnallisesti toimiva kansalais- ja asiantuntijajärjestö. Toiminnan tarkoituksena on ikääntyneisiin kohdistuvan kaltoinkohtelun, hyväksikäytön ja väkivallan ehkäiseminen sekä tietoisuuden lisääminen. Sivuilta löydät paljon tietoa ja auttavan puhelimen numeron. Tule mukaan edistämään turvallista ja väkivallatonta vanhuutta!

Lue lisää

Pankkiturvallisuus – Finanssialan ohjeita turvalliseen pankkiasiointiin

Pankkiturvallisuus-sivuille on koottu tietoa turvallisesta verkkoasioinnista, tietoturvasta ja toimenpiteistä väärinkäytösten torjumiseksi sekä toimista ongelmatilanteissa. Kortti- ja verkkopankkihyökkäykset ovat yleistyneet tavanomaisiksi rikoksiksi, mutta oikeanlaisella toiminnalla niiltä voi välttyä.​

Lue lisää

Huijausinfo.fi – kuluttajaliiton tietosivut huijausten ehkäisemiseksi

Näillä nettisivuilla pääset tutustumaan kuluttajahuijaustyyppeihin ja saat vinkkejä sekä neuvoja huijausten tunnistamiseen ja apua siihen, miten toimia huijauksen osuessa kohdallesi.

Lue lisää