Terveys

Tällä sivulla keskitymme sähköisiin palveluihin, jotka tukevat sinun terveytesi ylläpitoa, yhteydenpitoa terveydenhuollon kanssa ja tiedon saamista.

 

 

Terveyden ja kunnon ylläpito

Tästä osiosta löydät linkkejä ja tietoa terveyden ylläpidon ja kuntoilun aihepiireistä

Lue lisää

Omakanta – kaikki terveystietosi ja sähköiset reseptisi yhdestä paikasta!

Omakanta on yksi tärkeimmistä terveyteesi liittyvistä palveluista. Omakannantaan kirjautumalla voit nähdä terveydenhuollon kirjaamia tietoja lääkärikäynneistäsi ja resepteistäsi. Voit myös uusia reseptejä.

Lue lisää

Omakanta verkkokoulu – ohjeita ja tietoa Omakanta palvelun käyttöön

Tästä linkistä löydät ohjeita askel askeleelta Omakannan eri toimintojen käyttöön.

Lue lisää

Terveyskirjasto – luotettavaa tietoa terveydestä, sairauksista ja lääkkeistä

Terveyskirjasto helppo tapa etsiä tietoa terveyteen ja sairauksiin liittyen. Syöttämällä hakusanan hakukenttään löydät asiantuntijoiden keräämää tietoa ja artikkeleita aiheesta.

Lue lisää

Ensiapuohjeet – SPR

Tästä linkistä löydät SPR:n yleiset ensiapuohjeet. Materiaalin itseopiskelu on investointi omaan ja läheisten turvallisuuteen ja terveyteen.

Lue lisää

OnniTV

OnniTV tarjoaa ikäihmisille liikunnallista etäkuntoutusta, virikkeellistä muistikuntoutusta sekä kulttuuria ja opetuksellista sisältöä joka arkipäivä klo 11–13.

Lue lisää

Terveyskylä – tietoa ja apua eri elämäntilanteisiin ja oireisiin

Terveyskylä on asiantuntijoiden yhdessä potilaiden kanssa kehittämä erikoissairaanhoidon verkkopalvelu. Omat osa-alueet, eli "Talot" on mm. seuraaviin aiheisiin: Ikätalo, Aivotalo, Syöpätalo, Sydänsairaudet, Palliatiivinen talo

Lue lisää

Muistisairaudet ja niiden ehkäisy

Oikea tieto voi auttaa sinua tai läheistäsi ennaltaehkäisemään muistisairauksia tai hakeutumaan osaavaan hoitoon ajoissa. Tästä linkistä pääset Muistiliiton nettisivuille, muistisairaudet-osioon. Sivun oikeasta laidasta löydät linkkejä moniin aihepiiriä käsitteleviin tietolähteisiin.

Lue lisää

Muistipuisto – tietoa ja tekemistä aivoille

Muistipuiso-nettisivulta löydät aivoterveyttä tukevaa tietoa, tekemistä ja käytännön vinkkejä. Puistossa opit myös aivojen toimintakykyä edistäviä keinoja.

Lue lisää

Edunvalvontavaltuutus

Jos sinä tai läheisesi sairastutte, on mahdollista, että te ette itse pysty hoitamaan kaikkia talouteen ja terveydenhoitoon liittyviä asioita. Näihin vaikeisiin tilanteisiin on tärkeää valmistautua ennakolta, kun molemmat ovat kunnossa. Tästä pääset Digi- ja väestöviraston sivulle, jossa kerrotaan edunvalvontavaltuutuksesta

Lue lisää

Omaishoito ja läheisestä huolehtiminen

Tilanne, jossa ihminen huolehtii läheisestään, on äärimmäisen arvokas. Usein se on myös monella tasolla sekä hoitajaa että hoidettavaa kuormittava. Tästä linkistä pääset Omaishoitajaliiton sivuille, joilla tarjotaan kattavasti tietoa omaishoidosta.

Lue lisää

Hoitotahto – Terveyden ja hyvinvoinnin laitos

Jokaisella ihmisellä on omat arvot ja tahto. Hoitotahto on henkilön tahdonilmaus omasta hoidostaan ja itselleen tärkeistä asioista, jos hän vakavan sairauden, onnettomuuden tai vanhuuden heikkouden vuoksi menettää kykynsä ilmaista nämä asiat. Tästä linkistä saat lisää tietoa aiheesta THL:n sivuilta ja löydät myös malleja hoitotahdosta.

Lue lisää