Sosiaalinen media

Tältä sivulta löydät tietoa sosiaalisesta mediasta ja yleisimmistä yhteydenpito-sovelluksista, kuten Facebookista ja WhatsApp'ista. Alla olevista linkeistä löydät lisää tietoa aihepiireittäin.

Sosiaalinen media ja sen sovellukset ovat ennen kaikkea mahdollisuus olla yhteydessä ihmisiin - viestitellä, seurata elämää ja sen tapahtumia, osoittaa muistavansa ja välittävänsä. Se voi alussa tuntua sekavaltakin mutta pienin askelin, ja itselle sopiviin sovelluksiin keskittymällä, sinä ja läheisesi voitte saatte uudesta taidostasi iloa pitkälle tulevaisuuteen.

Opas sosiaaliseen mediaan – “Netikäs 2”

Tästä linkistä pääset lukemaan sosiaalisen median yleisopasta, josta löydät kattavasti tietoa sosiaalisesta mediasta, mm. hyödyllinen sosiaalisen median "sanakirjan". Opas pitää antaa ladata sähköisen dokumenttina (pdf) laitteellesi, jotta voit sitä katsella.

Avaa opas

Opas identiteettin rakentamiseen ja vaikuttamiseen netissä – “Netikäs 5”

Kyky osallistua keskusteluihin sosiaalisessa median yhteisöissä on tärkeä vaikuttamisen ja osallistumisen muoto. Tästä linkistä pääset lukemaan opasta, joka tarjoaa tietoa identiteetin rakentamisesta ja vaikuttamisesta netissä.

Avaa opas

Facebook – pidä yhteyttä ystäviin ja yhteisöihin, osallistu keskusteluun, vaikuta

Tästä linkistä pääset Facebookin käyttöön opastavaan osioon. Löydät tietoa Facebookista, ohjeita oman profiilin luomiseen, sekä vastauksia yleisimpiin kysymyksiin.

Lue lisää

WhatsApp ohjevideo

WhatsApp on yksi maailman yleisimpiä viestintäsovelluksia. Sen avulla on helppo olla monipuolisesti yhteydessä läheisiin.Tällä videolla näytetään, miten luodaan puhelinnumeron avulla WhastApp-tili, miten viestitään, miten otetaan videopuheluita ja miten luodaan WhatsApp-ryhmä.

Katso video