Tunnistautuminen

Sähköinen tunnistautuminen on edellytys monissa sähköisen asioinnin muodoissa. Mutta ei hätää, se on helppoa! Tukea ja ohjeita saat monelta taholta.

Verkkopankkitunnistautuminen

Lähes kaikkiin sähköisiin asiointipalveluihin on mahdollista tunnistautua pankkisi myöntämillä verkkopankkitunnuksilla. Pankkitunnukset saat tekemällä sopimuksen oman pankkisi kanssa. Tämän sivuston Pankit -osiosta löydät ohjeita eri pankkien verkkopankkitunnusten hankintaan ja käyttöön. Pankit -osioon pääset tästä linkistä.

Kun siirryt tunnistautumiseen, saat eteesi listan valittavissa olevista pankeista. Valitse pankki, jonka verkkoasioinnin tunnukset sinulla on. Seuraa pankin verkkopalvelun antamia ohjeita tunnistautumisessa. Jos et muista pankkitunnuksiasi tai tarvitset muuta apua tunnistuksessa, ota yhteyttä pankkiisi.

Nuorten verkkopankkitunnukset: Pankkien käytännöt vaihtelevat verkkopankkitunnusten ikärajan suhteen. Ole yhteydessä omaan pankkiisi vanhempiesi kanssa, jos haluat tietää aiheesta lisää.

Mobiilivarmenteella tunnistautuminen

Mobiilivarmenne.fi - sivuilta löydät hyvät ohjeet siihen, miten mobiilivarmenteen saa käyttöönsä ja miten sitä käytetään. Pääset tästä ohjeisiin: Mobiilivarmenne ohjeet.