Lahden Digitaito-projekti – digiopastusta, vertaistukea ja mukavaa yhdessä oloa senioreille

Lahdessa on käynnissä senioreiden digilukutaidon kehittämisen projekti, Digitaito-projekti. Nyt digikinkereitä järjestetään, sekä keskustan-, että Nastolan kaupunginosissa! Tältä sivulta löydät tietoa projektista ja sen sisällä järjestettävistä digikinkereistä.

Projektia koordinoi kaupungin Osallisuuden ja hyvinvoinnin vastuualue. Vastuuhenkilönä toimii erityisasiantuntija Pia Haverinen puh. 050-398 7621.

Digiopastustilaisuuksien, eli digikinkereiden, järjestämispaikat ja -ajat

  • Entisen kansanopiston kiinteistössä Harjukatu 46:ssa joka tiistai ja perjantai kello 10-12. Tila ei ole esteetön.
  • Linkkitiimin katutasossa olevassa esteettömässä toimitilassa Mariankatu 12:ssa joka tiistai kello 14-16
  • Nastolan entinen kunnantalo, joka maanantai kello 10-12. Ensimmäiset kinkerit Nastolassa järjestetään 4.2.

Projekti on saanut vuoden jatkoa ja kestää tammikuuhun 2020 asti.

Miten pääset mukaan

Mukaan saa tulla koska tahansa vaikka digitaitoja ei olisi lainkaan. Osallistuminen on maksutonta. Vasta-alkajat saavat aina tukea ja henkilökohtaista opastusta omassa ryhmässään. Mukaan toivotaan myös taidoiltaan pidemmällä olevia tutustumaan toimintaan ja toimimaan vertaistukihenkilöinä alueella. Voit myös tulla tutustumaan digikinkereiden toimintaan ja tunnelmaan kuunteluoppilaana.

Tablettien kokeilu ja hankkiminen omaksi

Jokainen osallistuja saa projektin tuella mahdollisuuden harjoitella digitaitojaan yhteisellä “aapisella”, eli helppokäyttöiseksi räätälöidyllä tabletilla. Tablettia voi kokeilla kinkereillä maksutta ja sen saa ottaa kotiinsa kokeiluun 1 kuukaudeksi 25 euron maksua vastaan. Mobiililiittymä sisältyy kokeiluun, eli tabletti toimii myös kotonasi. Kokeilutabletin voi hankkia räätälöitynä kokeilun lopussa itselleen jos haluaa. Myös oman mobiililaitteen kanssa saa tulla mukaan.