Koronavilkku-sovellus

Tältä sivulta löydät tietoa Koronavilkku-sovelluksesta, siitä miten sovellus ladataan eri laitteisiin ja mistä saat Lahdessa tukea sovelluksen lataamiseen ja käyttöönottoon.

Koronavilkku on Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tuottama sovellus, jonka avulla saat tiedon, jos olet sovelluksen arvion mukaan altistunut koronavirukselle. Jos sinulla todetaan tartunta, voit ilmoittaa siitä sovelluksella nimettömästi. Sovelluksessa yksityisyytesi on vahvasti suojattu.

Huom! Jossain tilanteissa on mahdollista, että puhelimesi ilmoittaa sovelluksen toiminnan viikkoyhteenvedossa, että olet altistunut koronalle mutta Koronavilkku-sovellus ei näytä sinun altistuneen. Tässä tapauksessa on ollut kysymys "läheltä piti" -tilanteesta, jonka puhelimesi on havainnut mutta Koronavilkku-sovellus on arvioinut altistumisen niin pieneksi, ettei siitä tule ilmoitusta. Luota siis sovelluksen näyttämään tietoon, jonka näet kun avaat itse sovelluksen.

Lahdessa saat maksutonta apua Koronavilkku-sovelluksen lataamiseen ja käyttöönottoon seuraavista paikoista:

  • Digituki-klinikka Fellmannin aulassa (Kirkkokatu 27): keskiviikkoisin klo 13-16 senioreille ja torstaisin klo 13-16 työikäisille.
  • Kaikkien operaattoreiden myymälät Triossa ja Launeen Prismassa: DNA, Elisa, Telia.
  • Palvelutori Triossa: Lahti-piste ja Palveluohjaus Siiri
  • Lahden pääkirjaston Mediapajalta: keskiviikkoisin klo 13-15 ja torstaisin 15-17

Koronavilkku.fi – sovelluksen virallinen tukisivusto

Tästä linkistä pääset sovelluksen viralliselle tukisivustolle. Täältä löydät tietoa miten sovellusta käytetään, miten sovellus toimii, miten yksityisyytesi on suojattu ja miten toimia jos sovellus ilmoittaa altistumisesta tai saat itse tartunnan.

Lue lisää

Harhaluuloja sovelluksen toiminnasta – ja oikeaa tietoa tilalle

Sovelluksesta liikkuu paljon harhaluuloja, jotka saavat ihmiset välttämään sovelluksen lataamista. Tästä linkistä pääset Iltalehden artikkeliin, jossa käydään näitä kattavasti läpi.

Lue lisää