Kelan palvelut

Tältä sivulta löydät ohjeita, linkkejä ja tietoa asioinnista Kelassa.

Ohjeita tunnistautumiseen kaikkiin sähköisiin palveluihin löydät tämän sivuston "Sähköinen tunnistautuminen" -osiosta. Pääset sinne tästä linkistä.

 

Ohjeita verkkoasioimisen tueksi

Hae etuutta, lähetä liitteet ja ilmoita muutoksista. Voit hoitaa lähes kaikki Kela-asiasi verkossa! Tästä linkistä pääset Kelan verkkoasioinnin ohjesivuille, jolta löydät tietoa ja linkkejä aiheesta.

Lue lisää

Palveluajan varaaminen netissä

Voit varata Kelaan toimisto- tai puhelinpalveluajan. Jos varaat puhelinpalveluajan, soitamme sinulle varaamanasi aikana. Soitto Kelasta ei maksa sinulle mitään. Tästä linkistä pääset varaamaan ajan ja säästät aikaa!

Linkki ajanvataukseen

Matkakulukorvaukset

Tästä linkistä löydät tärkeää tietoa Kelan matkakulukorvauksiin liittyen. Löydät tarkemmat ohjeet ja tarvittavan todistuksen otsikon "Matkakorvaukset" alta.

Lue lisää

Asumisen tuet

Kela tukee asumista eri tavoin. Yleensä voit saada kerralla vain yhtä asumisen tukea. Kun haet Kelasta tukea asumiseen, tarkista ensin, mikä on oikea tuki sinulle ja perheellesi.

Lue lisää

Toimeentulotuki

Tästä linkistä pääset Kelan toimeentulotuki-osioon ja sieltä löydät ohjeita tietoa aiheesta.

Lue lisää

Ohjeita eläkeläisille

Tästä linkistä pääset Kelan eläkeläisille tarkoitetulle sivulle. Täältä löydät eläkkeelle jäävän pikaoppaan lisäksi arvokasta tietoa tuista ja oikeuksista sekä vinkkejä arkeen.

Lue lisää

Toisen henkilön puolesta asiointi

Tästä linkistä löydät tietoa, miten voit valtuuttaa toisen henkilön asioimaan puolestasi Kelassa. Esimerkiksi eläkeläinen, jolla on oikeus takuueläkkeeseen, voi valtuuttaa toisen henkilön hakemaan takuueläkettä puolestaan tai iäkkäät vanhemmat voivat valtuuttaa lapsensa hoitamaan kaikki heidän Kela-asiansa.

Lue lisää